Jaunā “Dyson” V12 un V15 bezvadu putekļu sūcēju paaudze – ar neapbruņotu aci neredzamos putekļus pamanīs lāzertehnoloģija

Lietuviešu jau iemīļotā un novērtētā britu kompānija “Dyson” nesnauž: pandēmijas laikos inovāciju radītāji turpina pilnveidot savus bezvadu putekļu sūkšanas risinājumus un ir apdomājuši to darbības principus. Šodien “Dyson” iepazīstina ar lāzertehnoloģiju, kura vērīgāk nekā cilvēka acs piefiksē putekļu uzkrāšanās līmeni. Jaunākajā modelī integrētais unikālais sensors aprēķina sasūkto netīrumu daudzumu un dažādību, bet putekļu sūcējs automātiski izvēlas nepieciešamo sūkšanas jaudu atbilstoši netīrības līmenim. Tātad tas, vai virsma ir patiešām tīra, tagad vairs nebūs jālemj pašiem – to paveiks netīrumus fiksējošās “Dyson” inovācijas! Jūsu uzmanībai – jaunākie bezvadu putekļu sūcēji: vieglais “Dyson V12 Slim Absolute” un jaudīgākā “Dyson” izvēle – “Dyson V15 Detect Absolute”.

Vai tīrība ir patiešām tīra?

Uzlabojoties mūsu higiēnas ieradumiem, mērķis nodrošināt maksimālu tīrību mājās kļūst par prioritāti. “Dyson” reaģē uz augošajām lietotāju vajadzībām un iepazīstina ar jaunu mājas uzkopšanas risinājumu kvalitāti. “Mūsu, inženieru, darbs ir risināt ikdienišķas problēmas. Pēdējo 12 mēnešu laikā mūsu ikdiena ir krietni mainījusies – daudz vairāk laika pavadījām telpās. Nav brīnums, ka pamanījām arī vairāk mājsaimniecībā radušos problēmu. Pieradām daudz biežāk tīrīt telpas, kurās dzīvojam un strādājam, taču prātā aizvien biežāk iezogas nemiers – vai patiešām tas, kas izskatās tīrs, arī ir tīrs,” domās par mainījušos realitāti dalās kompānijas “Dyson” dibinātājs Džeimss Daisons.

Jaunās bezvadu putekļu sūcēju tehnoloģijas, kas ierīkotas modelī “Dyson V15 Detect Absolute” (un vairākos citos), radījusi 370 inženieru komanda. Par iemeslu jauninājumiem kļuva vienkārša nejaušība. Viens no inženieriem savās tīrajās mājās pievērsa uzmanību saules gaismā zibošajām gaisā lidojošajām putekļu daļiņām. Tieši saules stars bija tas, kas palīdzēja uziet šķietami tīrajā vidē tomēr esošos putekļus. Šis novērojums, sasniedzis pārējo komandu, acumirklī kļuva par “Dyson” jauno mērķi – inovāciju radītāji metās prātot, kas palīdzētu atrast ar neapbruņotu aci neredzamās daļiņas un nodrošinātu to, ka tās tiks piefiksētas. 

Sasūkt to, ko redzam, – ar to nepietiek

Nav noslēpums, ka visi sūcam to, ko redzam, pārbraukuši virsmai ar putekļu sūcēja birsti vairākas reizes, ejam tālāk, jo vairs neredzam lielākus netīrumus. Taču “Dyson” apņēmās paraudzīties dziļāk: putekļu sūcēja uzgalī uzstādītā zaļās gaismas lāzera diode tagad ļauj pamanīt parasti neredzamās daļiņas. Zaļās gaismas stari izgaismo sūcamo virsmu tā, lai mēs bez palielināmā stikla ieraudzītu to, kas patiesībā notiek uz mūsu grīdas. Šo uzgali atradīsiet abu – gan “Dyson V12 Slim Absolute”, gan “Dyson V15 Detect Absolute” – komplektācijā.
Jaunākā modeļa “Dyson V15 Detect Absolute” LCD ekrānā lietotājs var arī redzēt, cik daudz un kādas izcelsmes netīrumi ir piefiksēti reālajā laikā (putekļu sūcējs konstatē un lietotāju informē par daļiņām, kas ir apmēram 10 mikronus lielas, taču iesūc arī krietni mazākas). Kā tas darbojas? Katrs mikroputeklītis, kas ir nokļuvis putekļu sūcējā, atsitas pret akustisko pjezo sensoru. Trieciena vibrācijas tiek pārvērstas elektriskajos signālos un nodotas uz LCD ekrānu. Lietotājs var redzēt šeit un tagad iesūkto puteklīšu izmēru un daudzumu, kas tiek pārrēķināti līdz pat 15 tūkstošiem reižu sekundē. Sensors visas iesūktās daļiņas sadala četros tipos pēc izmēra: tie ir alergēni un ziedputekšņi, pelējums un ādas plēksnītes, putekļu ērcītes un to atliekas, kā arī lielāki, cukura graudiņa lieluma netīrumi

Taču tie vēl nav lieliskākie jaunumi: fiksējot putekļu tipu un daudzumu, “Dyson V15 Detect Absolute” atbilstoši iegūtajiem datiem automātiski pielāgo sūkšanas jaudu. Šī funkcija darbojas, sūcot AUTO režīmā. Kad piesārņojums ir liels, motora jauda palielinās, tad, kad putekļu daudzums normalizējas, sūkšanas jauda automātiski samazinās. LCD ekrānā var redzēt arī precīzu laiku, cik minūtes vēl varēsiet sūkt izvēlētajā režīmā. Tādējādi putekļu sūkšanas rituāli kļūst īpaši precīzi un maksimāli efektīvi.

Atpakaļ vidē nokļūst attīrīts gaiss

Gan “Dyson V12 Slim Absolute”, gan “Dyson V15 Detect Absolute” ir raksturīga piecu līmeņu filtrēšanas sistēma, kas savāc līdz pat 99,99 % putekļu un mikroskopisku daļiņu, izmērā līdz 0,3 mikroniem. Visos “Dyson” bezvadu putekļu sūcējos uzstādītais mazgājamais HEPA filtrs nodrošina to, ka visas kaitīgās daļiņas, pat ziedputekšņi un baktērijas, tiks notvertas un ieslēgtas putekļu sūcēja iekšpusē, bet atpakaļ vidē tiks izvadīts maksimāli attīrīts gaiss. Tātad, sūcot putekļus ar “Dyson”, attīrāt ne tikai mājās esošās virsmas, bet vienlaikus arī filtrējamā gaisa kvalitāte kļūst labvēlīga pat alerģiskiem cilvēkiem. Abi putekļu sūcēji uztur arī stabilu sūkšanas jaudu, kas, akumulatoram pakāpeniski izlādējoties, nemazinās. Nav mainījusies arī higiēniskā putekļu tvertnes tīrīšanas sistēma, kas nodrošina efektīvu atbrīvošanos no uzkrātajiem putekļiem tikai ar vienu kustību. Abos modeļos ir integrēts nomaināms akumulators, kuru ir iespējams uzlādēt atsevišķi no putekļu sūcēja. Iegādājoties papildu akumulatoru, pirmajam izlādējoties, būs ērti to vienkārši nomainīt ar citu.

Sērijas V12 īpašības

Ja “Dyson V15 Detect Absolute” ir jaudīgākais (maksimālā jauda – 240 gaisa vati) viedais bezvadu putekļu sūcējs tirgū*, tad “Dyson V12 Slim Absolute” ir vieglākais “Dyson” bezvadu putekļu sūcējs. Tas sver tikai 2,4 kg, un tas ir par 20 % vieglāks nekā V15, taču izceļas ar 150 gaisa vatu sūkšanas jaudu. Motivācijas radīt šo vieglo un kompakto putekļu sūcēju pamatā bija vēlme putekļu sūcēju kolekcijā iekļaut ļoti labi manevrējamu ierīci, kura būtu gan ērta griestu sūkšanai, gan viegli vadāma, tīrot grūtāk aizsniedzamas vietas. Tieši tāpēc šim modelim tika radīta cita veida ieslēgšanas / izslēgšanas poga – stāvokli fiksējošā poga ļaus viegli mainīt putekļu sūcēja pozīciju rokās, jo vairs nebūs nepieciešams turēt rokturi, piespiežot ieslēgšanas pogu. Tāpēc būs ērti palīst zem gultas vai kā citādi manevrēt ap dažādiem šķēršļiem. Nedaudz mazāka ir arī “Dyson V12 Slim Absolute” putekļu savākšanas tvertne – 0,35 l. Pašā laikā nelielas platības mājas, dzīvokļa un nelielu biroju īpašniekiem! Šī putekļu sūcēja LCD ekrānā redzēsiet izvēlēto sūkšanas režīmu, atlikušo sūkšanas laiku, paziņojumus par apkopi un akumulatora uzlādes līmeni.

Jauna – neaplīpošu uzgaļu paaudze

Līdzās inovatīvajam uzgalim ar integrētu lāzera diodi “Laser Slim Fluffy”, kurš ir gan V12, gan V15 sērijas modeļiem, “Dyson” inženieri nav atmetuši ar roku arī putekļu sūcēju lietotāju mūžīgajai galvas sāpei – ar matiem un citiem garākiem netīrumiem aplīpošiem uzgaļiem. Ja agrāk šī kaitinošā lieta tika risināta, izjaucot uzgali un veltnīti notīrot ar rokām, tad kompānijas lēmums nomainīt veltnīša formu vienā mirklī atrisināja putekļu sūcēju ražotāju gadu gadiem pieļauto kļūdu. Konusa formas veltnītis nodrošina to, ka neviens mats neaizķersies nevietā – ar dažādu formu un garumu matiem testētā tehnoloģija pārspēja cerības un tūliņ saņēma “Dyson” uzticīgo lietotāju uzslavas. Šis risinājums ir ierīkots mini motorizētajā uzgalī “Hair Screw Tool”, kurš ietilpst abu putekļu sūcēju komplektācijā.

Dyson” inovācijas ļauj radīt mājās tik higiēnisku vidi, kāda nav bijusi vēl nekad iepriekš. Kompānijas nostāja šodien – lai nekas nepaslīd garām nepamanīts! Lai nevis saule, bet gan putekļu sūcējs pirmais piefiksē gaisā esošos mikroskopiskos putekļus. Dosimies ceļojumā ar jauno bezvadu putekļu sūcēju paaudzi!


* Testa nr. EN IEC62885-4 CL5.8 un CL5.9.

Individuāla pieeja

Inovatīvas produktu tehnoloģijas

Unikāla zināšanu un pieredzes vieta

Autorizēts partneris

Vietnē tiek izmantoti sīkfaili. Ja piekrītat sīkfailu lietošanai, nospiediet pogu „Piekrītu“ vai sērfojiet tālāk. Savu piekrišanu jebkurā brīdī varēsiet atsaukt, mainot savas interneta pārlūkprogrammas iestatījumus un dzēšot ierakstītos sīkfailus. Vairāk par sīkfailiem varat lasīt  Privātuma politikā.

Sadali maksājumu uz 3 mēnešiem bez %*. Uzziniet vairāk šeit...

messenger